Musikalisch-literarischer Abend

 Sărbătorim împreună,                                                                                                

în 22 ianuarie, ora 17.00, la Welthaus Heidelberg -                                                                                  

Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, declarată, cu îndreptățire

Ziua Culturii Naționale și Unirea Principatelor Române. 

 


Ca-n alți ani, Protoarhiereul Dr. Viorel Mehedințu va ține o scurtă slujbă de pomenire a unioniștilor.

În continuare, scriitoarea Adriana Cârcu, care trăiește de ani buni în Heidelberg, ne va împărtăși una din experiențele sale, dând citire unui text apărut în revista timișoreană ORIZONT, unde deține o rubrică de 17 ani. Textul se numește „Cântă românii” și a fost publicat la vremea alegerilor prezidențiale din România. 

Urmează MUZICĂ - invitați, soții Țârlea - Camelia, sopran, solistă la Opera din Karlsruhe și Florin, profesor de muzică, interpret la flaut.

Camelia va cânta, între altele, frumoasa melodie, pe versuri de Mihai Eminescu, ”Sara pe deal” și romanța ”Mai am un singur dor”, versuri tot de ”Poetul Nepereche”.

Florin Țârlea va interpreta, la flaut, ”Balada” lui Ciprian Porumbescu și o parte din ”Rapsodia Română”, de George Enescu.

 

După pauză, deja cunoscutul scriitor, traducător, editor și podgorean (producător de vin) Walter Roth își va prezenta editura și 2 cărți traduse și editate de el. Sigur că aduce și vin, producție proprie, din via sa.

 

Ansamblu ”Promoroaca”, al profesorului Ionel Chiriță, Mannheim, va interpreta melodii tradiționale din folclorul românesc. Nu va lipsi, desigur, ”Hora Unirii”, pe care-o vom juca împreună.

Ca de obicei, se va putea servi ceva mâncare, băutură.

 

Intrare liberă, donații bine-venite (Spende willkommen)

Keine Kommentare: