Seara de literatura si muzica

18 Mai, ora 19:00, la Welthaus HeidelbergScriitoarea și artista vizuală Alina Gherasim va susține o lectură publică din scrierile sale și va prezenta un scurt film (9 minute) despre activitatea ei de scriitor și pictor. 

Concertul - muzică clasică - va fi susținut de muzicienii Bianca Mădălina Alecu - flaut și Simon Foerster - harfă, În program, lucrări de: Frédéric Chopin, Georges Bizet, Brian Dorus, Saint Saens, Gioachino Rossini, Johann Sebastian Bach  Alina Gherasim s-a născut la București la 13 decembrie 1973. A studiat artele plastice la Universitatea de Arte Frumoase București. Este scriitor, pictor și ilustrator, cu o bogată experiență. Este membru al unei organizații profesionale, Uniunea Artiștilor Plastici din București. Are expoziții de pictură în România, Portugalia și America. În domeniul literar a debutat în anul 2016 cu volumul de proză scurtă „Femeia-valiză”, editura Oscar Print, București. În anul 2017 a publicat volumul de proză scurtă „Colonia de cormorani”, romanul pentru copii de peste 10 ani, „Noemi știe ea de ce” și „Noemi știe ea de ce e la Paris”, editura Oscar Print, București, colecția Oscar Junior, iar în 2018 publică volumul de povestiri „Armor”, la aceeași editură. Volumele de proză scurtă au fost lansate la târgul internațional de carte „Gaudeamus”, București. Are în pregătire două romane.

Ca artist plastic, Alina Gherasim are o activitate expozițională impresionantă, cu participări în cadrul expozițiilor organizate atât în ţară, cât și peste hotare. Lucrări semnate de Alina Gherasim se găsesc în colecții private din România, Elveția, Grecia, Germania, Anglia, SUA.” (europafm.ro)


Cunoscută publicului nostru din mai multe concerte pe care le-am organizat în ultimii ani, Bianca Alecu a-nceput să studieze muzică - flaut - la Iași, a absolvit Conservatorul de Muzică din Strasbourg, iar la Facultatea de Arte, tot Strasbourg, a absolvit studiul de muzicolgie. La Hochschule für Musik und darstellende Kunst Mannheim a obținut titlul de Master of Music, flaut și picolină, în 2016, iar în 2017 încheie studiul de pedagogie muzicală. Din 2018 frecventează în plus studiul de solist de orchestră. A urmat multe cursuri de măiestrie și a obținut numeroase premii la concursuri naționale și internaționale. Din 2009 predă muzică în Franța și în Germania și concertează în Germania, Franța, Elveția, Belgia, Rusia, România, Ucraina, Italia.

Simon Foerster a luat primele lecții de harfa la 7 ani, a studiat la Mozarteum în Salzburg și la Facultatea de Muzică din Freiburg. Masteratul l-a absolvit la Mannheim. A concertat cu multe orchestre cunoscute, ca Philharmonisches Orchester Heidelberg, Staatsphilharmonie Rheinland Pfalz, Orchester des Nationaltheaters Mannheim, Philharmonisches Orchester Freiburg și Badische Philharmonie Pforzheim.A obținut numeroase premii, între care Wittner Förderpreis, Förderpreis des Sparda Classic Award și a absolvit mai multe cursuri de măiestrie. S-a specializat și în muzică contemporană (Akademie für zeitgenössische Musik Luzern), este membru în Ensemble für Neue Musik Salzburg și stipendiat Live Music Now.Keine Kommentare: