Activitati pentru luna iunie

Stimați prieteni,

ne-am planificat, pentru luna iunie, următoarele activități, la care sunteți bine-veniți:

- Marți, 13 iunie, ora 19, la Stadtbücherei Heidelberg, o seară de literatură, o întâlnire cu doi scriitori din Chișinău, Republica Moldova: Mihai Crudu și Sașa Ciocan.

- Joi, 22 iunie, ora 19, la Welthaus Heidelberg, întâlnire cu Dr. Sorin Marcel Colesniuc, cercetător științific la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, Constanța, care ne va vorbi despre relațiile dintre daco-geți și cetățile grecești de la Pontul Euxin (Marea Neagră) și va răspunde la eventuale întrebări

- Vineri, 30 iunie - duminica, 2 iulie, Festivalul Carpato-Dunărean Heidelberg 2023, la Bürgerzentrum Kirchheim Heidelberg, Hegenichstr. 2, 69124 Heidelberg

De data aceasta, festivalul va debuta cu un teatru pentru public de toate vârstele, ”Soacra cu trei nurori”, după Ion Creangă, spectacol prezentat de Teatrul Ararat, Baia Mare (Claudiu Pintican).
În zilele de 1 și 2 iulie, festivalul propriu-zis - spectacole de folclor - muzică și dansuri populare, urmate de serate de dans (în sală).

Pentru participare la festival mai primim anunțuri până în 4 iunie, inclusiv - vă puteți anunța și la 
Stefan Koch, 2. Vorsitzender:  istvan_koch@yahoo.de sau tel. 0173 3432557

Teatrul se va mai juca:
- sâmbătă, 1 iulie, la Stuttgart (vezi Forumul German-Român Stuttgart)
- duminică, 2 iulie, la Frankfurt, Internationales Theater


Anunț:

Duminică, 28 mai, are loc, la Soultzmatt, Alsacia, la Cimitirul Militar Român, Sărbătorirea Eroilor Neamului - prizonieri din Primul Război. Poate ne-ntâlnim acolo. 
Are loc o slujbă religioasă festivă, oficiată de doi Mitropoliți, Serafim și Iosif și o samă de preoți. După slujbă, picnic la iarbă verde, pe câmpul de lângă cimitir. 
Numai ca informare: În Alsacia (pe atunci, ocupată de germani) și Pfalz au murit peste 9000 de prizonieri români, în și imediat după Primul Război Mondial, din cauza unor condiții de detenție absolut inumane. Veniți să le aducem un modest omagiu!
 
A. I. CUZA - Gesellschaft für Literatur, Musik und Kunst e. V. Heidelberg
Josif Herlo, 1. Vorsitzender

Keine Kommentare: