Programul pentru prima perioadă a anului 2023

 Sănătate, bucurie și pace, în anul încă nou și-n toți anii!

Stimați prieteni,


vă anunțăm programul nostru pentru prima perioadă a anului 2023:

  • 18 ianuarie, ”Întâlnire” online - Sărbătorim două evenimente cruciale, din istoria poporului român: Ziua de Naștere a Poetului, cel care ne-a ”zidit” în cuget și-n simțiri (Mihai Eminescu, 15 Ianuarie, 1850); Unirea Principatelor Române (24 Ianuarie, 1859), unire care a însemnat apariția, pe harta Europei, a statului România. Așteptăm propuneri - o poezie, o melodie, câteva cuvinte ”de suflet”, nu discursuri și, in orice caz, nu lectura unor materiale, oricât ar fi acestea de frumoase și interesante. Deci, acceptăm/așteptăm propuneri până la data de 15 Ianuarie.

  • 22 ianuarie, întâlnire live, la Welthaus Heidelberg, pentru sărbătorirea celor două evenimente, Ziua de naștere a lui Mihai Eminescu, declarată, cu îndreptățire, Ziua Culturii Naționale și Unirea Principatelor Române. Ca-n alți ani, Protoarhiereul Dr. Viorel Mehedințu va ține o scurtă slujbă de pomenire a unioniștilor. Ca invitați, îi vom avea pe soții Țârlea - Camelia, sopran, solistă la Opera din Karlsruhe și Florin, profesor de muzică, interpret la flaut. Vom mai avea și alte ”puncte” de program, vă comunicăm curând. Puteți veni cu propuneri până în 12 ianuarie.

  • 4 martie (probabil)- Bal de Mărțișor și de Ziua Femeii (în acest an, 1 și 8 martie cad miercurea). Amănunte, curând.

  • 15- 19 martie, turneu de teatru: Teatrul Regina Maria, Oradea, cu tragi-comedia ”Până când moartea ne va despărți”, adaptare după ”Liselotte și luna mai”, tragicomedie de Zsolt Pozsgai; Regia artistică: Daniel Vulcu; Cu: Georgia Căprărin și Răzvan Vicoveanu; Durata spectacolului: 1 h 30 min; Răzvan Vicoveanu joacă patru roluri, adică 4 personaje.
Ordinea în care se joacă spectacolele:

15 martie, München - Gasteig

17 martie, Heidelberg - Bürgerzentrum Kirchheim

18 martie, Stuttgart - Info la Forumul German-Român (Florin Zaheu)

19 martie, Frankfurt - Internationales Theater

Până când moartea ne va despărți, este un spectacol în care umorul se împletește cu

tragismul. Liselotte este „fata trasă pe sfoară de soartă... o metaforă a ghinionului”. Încearcă, disperată, să fie fericită și să-și găsească un partener cu care să-și împartă viața și se străduiește să se adapteze la comportamentul și profesia fiecărui bărbat care îi trece pragul. Gătește, râde, dansează, ia inițiativa, e serioasă, senzuală, autoritară și cu toate acestea, El, mereu altul - când în postura egoistului necioplit, a stresatului, a nătângului, a idiotului - sfârșește la fel...


  • 4 - 8 mai, turneu de teatru Heidelberg, Stuttgart, Frankfurt pe Main, München; Teatrul de Artă Deva prezintă comedia ,,Mafia femeilor“, de Aldo Lo Castro. Regia si scenografia Mihai Panaitescu (directorul teatrului)

Distributie: Gianina Iconaru, Ștefam Abrudan, Nicoleta Bolca, Roxana Olsanschi,

Andreea Pacu, Eugen Padureanu si Mihai Panaitescu; durata spectacol 1.30 min.

Patru femei sunt convocate urgent, printr-o telegramă, la întâlnirea cu bărbatul iubit, Marco Anselmi. Însă ceea ce ar fi trebuit să fie o revedere romantică se transformă într-o farsă cu accente dramatice, devenind o glumă tragică, într-un prolog şi un epilog. Două soții, o logodnică și o iubită cu perspective serioase la căsătorie descoperă că cel pe care îl credeau fidel le era, de fapt, „fidel” tuturor patru în același timp, fără ca ele să aibă habar una de cealaltă....

Scriitorul Aldo Lo Castro construiește în ”Ecuații amoroase” o comedie cinică despre relații, căsnicie şi despre cum prea multă iubire poate, într-adevăr, ucide. Totul pe fondul unor schimburi de replici pline de haz, al unor qui-pro-quo-uri irezistibile şi al unor situații comice istețe, în care umorul este învăluit în ironie.


  • 12, 13, 14 mai - Manifestări cu prilejul împlinirii a 150 de ani de la ”trecerea la cele veșnice” a Domnitorului Unirii, aici, la Heidelberg (15 mai 1873). Vom avea oaspeți din Prahova, din Iași și mai vedem. O să vă comunicăm în curând programul.


Cu bine,

Josif Herlo 0173 8564601; j.herlo@gmx.de


Keine Kommentare: