Klavierkonzert | Concert cu pianistul Sorin Petrescu

Va invitam la un concert deosebit: pianistul SORIN PETRESCU, care ne-a facut onoarea si bucuria sa concerteze pentru noi de multe ori, inca de la infiintarea asociatiei (1991), va interpreta 4 dintre cele mai cunoscute si indragite piese muzicale.

- Duminica, 10 aprilie, ora 17, Ana-Reiß-Saal, Reiß-Engelhorn-Museum Mannheim, D 5 (Völkerskunde).


In program:

1. L. v. Beethoven - Klaviersonate Nr. 8, c-Moll, op.13, "Pathétique"
2. Franz List - Vallée d'Obermann
- Pauza -
3. L. v. Beethoven - Sonate f-moll op. 57, "Appassionata"
4. Maurice Ravel - Alborada del gracioso

Intrare: 10,- €
cu reducere: 5,- € (elevi, studenti, membri ai asociatiei)


Născut la Timişoara în anul 1959, pianistul Sorin Petrescu şi-a început studiile muzicale la Liceul de Muzică „Ion Vidu“ din oraşul natal, continuându-le apoi la Conservatorul „Ciprian Porumbescu“ (azi Universitatea de Muzică) din Bucureşti la clasa profesorului Constantin Ionescu Vovu.
În anii 1980 şi 1981, a participat la cursurile de vară ale Seminarului internaţional de la Weimar, la clasa de măiestrie a pianistului Rudolf Kehrer.
Din anul 1982, Sorin Petrescu este pianist (în prezent solist concertist) al Filarmonicii „Banatul“, desfăşurând o bogată activitate solistică. Este membru al Trio-ului Contraste, fiind un promotor al muzicii contemporane.
Sorin Petrescu a fost distins cu premiul I la concursurile naţionale ale muzicienilor profesionişti în 1983, 1985, 1987, 1989, cu Premiul Revistei „Astra“ din Braşov (1988), Premiul Criticilor Muzicali (1989), Premiul Uniunii Compozitorilor din România. Este de asemenea laureat al Concursului Internaţional de pian de la Mazara-Italia (Premiul II).
Sorin Petrescu a participat în cadrul mai multor festivaluri muzicale precum: Festivalul „George Enescu“ (1988, 1991, 2007), Festivalul internaţional de la Varna (Bulgaria), Festivalul pentru Europa de Răsărit de la Bergen (Norvegia), Festivalurile de muzică contemporană de la Darmstadt (Germania), Bogota (Columbia), „East-West Festival“ – Amsterdam (Olanda), „The New Music Festival“ – Huddersfield (Marea Britanie), „Musicorama“ (Hong Kong). A concertat şi în China, Polonia, Ungaria, fosta U.R.S.S., Germania, Olanda, Franţa, Elveţia, Taiwan.
Sorin Petrescu a efectuat înregistrări la radio, televiziune şi la Casele de discuri Electrecord, Gutingi, Cavalli, Altri Suoni.

Keine Kommentare: