COMEMORAREA A 151 DE ANI DE LA MOARTEA LUI AL. I. CUZA

15 Mai, ora 10.00

Hotel Europäischer Hof, Heidelberg


La 15 mai se-mplines 151 de ani de la ”trecerea la cele veșnice” a Domnitorului Unirii, Alexandru Ioan Cuza. Decesul domnitorului a avut loc în Hotelul Europäischer Hof, Heidelberg. După cum știți, asociația noastră îi poartă numele. În 11 iulie 2011 a fost inaugurată statuia-bust a lui Al. I. Cuza, donație din partea C.J.Prahova (Mircea Cosma) și a Muzeului de Arheologie și Istorie, Prahova/Ploiești. Preotul român Arhiereu Dr. Viorel Mehedințu va oficia o scurtă slujbă de pomenire, secondat de către preoții Constantin Prihoancă și Marius Călin - membri ai asociației noastre. Prof. Ionel Chiriță ne va oferi un scurt program muzical.


În acest an, la Comemorarea lui Al. I. Cuza, 15 mai, ora 10, va fi prezent, la statuie, domnul Ambasador Marcel Alexandru, fost Consul General al României la Strasbourg, prezent la inaugurare, însoțit de domnul Titi Dincă, producător TVR, reporter la TVR Internațional.

Angajat la TVR încă din 1990, Titi Dincă realizează la TVR International o emisiune de travel. Jurnalistul a fost directorul Direcţiei Artistică şi Producţie din luna ianuarie 2006. A fost coordonator al Direcţiei Programe, director al aceleiaşi structuri, redactor-şef adjunct al Redacţiei Viaţa Spirituală şi cunoscut producător de emisiuni religioase şi programe speciale. De asemenea, a fost asistent universitar la Facultatea de Drept Internaţional şi Relaţii Publice „Titu Maiorescu” (1994-1995) şi lector universitar la Academia de Artă „Nicolae Grigorescu” (1995-1997). Titi Dincă este, printre altele, membru Honoris Causa al Universităţii „Pars” din Bombay (India) şi vice-preşedinte al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România.
Dacă mai sunt propuneri privind manifestarea de la statuie, cu ocazia Comemorării, vă rugăm să ni le comunicați până la 1. Mai - o poezie, o melodie, câteva cuvinte de salut, de ”pomenire”.

Notă: Domnul Marcel Alexandru este pensionar; Ambasador, aici, e doar un titlu. Deci, nu este vorba de ambasadorul României în Germania. Ambasadoare este doamna E.S. Adriana-Loreta STĂNESCU.



Keine Kommentare: